На Михайлівській площі стартував «кліматичний» марш

На Михайлівській площі стартував «кліматичний» марш

Фото
Укрінформ
У Києві на Михайлівській площі розпочався марш за вирішення проблеми зміни клімату та природних катаклізмів.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

У Києві відбувся "кліматичний" марш / Фото: Юлія Овсяннікова

"Ми сьогодні зібралися на Кліматичний марш, тому що у нас є одна головна вимога, і одна головна мета - збільшення коштів у державному бюджеті на вирішення кліматичних питань. Наші конкретні вимоги ми сьогодні в кінці маршу вручимо представнику Верховної Ради", - оголосили організатори на початку акції.

Учасники акції вимагають виділити та відповідно використовувати кошти на запобігання негативним наслідкам стихійних лих, забезпечити фінансування справедливої трансформації шахтарських регіонів, виділити достатньо коштів з держаного бюджету на підтримку муніципальних проєктів з розвитку відновлювальної енергетики та стимулів для домогосподарств, закласти щонайменше 40 млрд гривень щороку на підвищення енергоефективності будівель з державного бюджету для міст місцевих бюджетів.

Читайте також: Кліматичні активісти протестували у сотнях міст Німеччини

На акції зібралося більше трьох сотень людей. У руках вони тримають плакати: "Наші податки - на захист клімату", "Реве та стогне клімат України", "Ні екологічному геноциду". Також люди скандують: "Клімат понад усе", "Клімат захищаємо", "Страйкуй, кохай, клімат захищай".

Учасники маршу колоною прямують з Михайлівської площі до Верховної Ради.

За безпекою слідкують правоохоронці. Наразі ситуації спокійна.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-