У Києві викрили ділків, які привласнили елітну нерухомість на 72 мільйони

У Києві викрили ділків, які привласнили елітну нерухомість на 72 мільйони

Фото
Укрінформ
Правоохоронці викрили організовану злочинну групу, яка протиправно заволоділа нерухомістю у центрі Києва на 72 млн грн.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Національна поліція.

Правоохоронці  встановили, що організована злочинна група протиправно заволоділа п'ятьма об’єктами елітного нерухомого майна у столиці. Нерухомість належала двом юридичним компаніям. Одне із товариств має іноземні інвестиції.

При цьому зловмисники використовували заздалегідь підроблені правовстановлюючі документи юридичних компаній.

"Без відома власників правопорушники укладали договори купівлі-продажу та переоформляли право власності на нерухоме майно на одного з членів ОЗГ. Протиправно отримане майно зловмисники легалізовували, а отримані кошти розподіляли між собою", - ідеться у повідомленні.

До складу злочинної групи входили шестеро чоловіків на чолі з 56-річним організатором. Усі мали свої ролі: псевдодиректор, псевдопокупець, відповідальний за силовий блок під час укладення договорів та перевезення коштів.

Як зазначається, за такою «схемою» фігуранти заволоділи п’ятьма об’єктами нерухомості на загальну суму понад 72 мільйони гривень.

19 серпня на території Києва, Київської, Львівської та Івано-Франківської областей поліцейські провели 12 одночасних санкціонованих обшуків. У результаті виявили та вилучили речові докази, які підтверджують злочинну діяльність.

Трьом членам ОЗГ оголосили підозру за ч. 3 ст. 206-2 (Протиправне заволодіння майном підприємства, установи, організації) та ч. 3 ст. 209 (Легалізація (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом) Кримінального кодексу. Зловмисникам загрожує позбавлення волі  до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна.

Читайте також: Чиновник ЦНАПу «заробляв» до пів мільйона щомісяця на реєстрації нерухомості

Як повідомляв Укрінформ, у Києві кіберфахівці СБУ задокументували факти незаконної діяльності приватного нотаріуса. Зловмисник вносив завідомо неправдиві дані в Єдиний та Державний реєстри, реєструючи «віртуальні будинки». Своїми діями він завдав збитки державі на мільйони гривень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-