ЮНЕСКО схвалив межі буферної зони Софійського собору і Києво-Печерської лаври – Ткаченко

ЮНЕСКО схвалив межі буферної зони Софійського собору і Києво-Печерської лаври – Ткаченко

Укрінформ
ЮНЕСКО схвалив і підтвердив правильність рішення Міністерства культури та інформаційної політики щодо меж і режимів буферної зони Софійського собору та Києво-Печерської лаври.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє у Телеграмі міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко.

«Що це означає? Нелегальним забудовникам та чиновникам КМДА, що роздають землю в історичному ареалі під забудову, тепер буде непереливки», - написав Ткаченко.

Міністр зазначив, що ще 31 січня 2020 року МКІП своїм наказом затвердив межі та режими використання буферної зони об’єкту всесвітньої спадщини «Київ: Собор Святої Софії і прилеглі монастирські споруди, Києво-Печерська лавра».

Читайте також: Ані масок, ані питної води: Зеленський дорікнув владі Києва організацією ходи УПЦ МП

«І от, 28 липня Комітет всесвітньої спадщини ЮНЕСКО схвалив межі буферної зони об’єкта «Київ: Собор Святої Софії та прилеглі монастирські споруди, Києво-Печерська лавра», - заявив Ткаченко.

За його словами, наступним кроком є контроль за дотриманням цих спеціальних меж і режимів зони. «Тому вкотре нагадую чиновникам КМДА та забудовникам про недопустимість знесення історичної забудови, зміну історичної містобудівної структури, перевищення новобудовами і надбудовами гранично допустимої висоти тощо», - підкреслив міністр.

Читайте також: Забудовника зобов'язали прибрати паркан біля будівлі «Квіти України»

Як повідомляв Укрінформ, 22 липня Ткаченко перевірив, як тривають роботи з реставрації Національного заповідника «Софія Київська».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-