Залізничний вокзал Києва можуть передати у концесію - Омелян

Залізничний вокзал Києва можуть передати у концесію - Омелян

Укрінформ
Центральний вокзал Києва наразі не є комфортним і безпечним з погляду інфраструктури, і у майбутньому його можуть віддати у концесію.

Про це на своїй сторінці у Facebook заявив міністр інфраструктури Володимир Омелян, який уранці разом із мером Києва Віталієм Кличком, очільником Укрзалізниці Євгеном Кравцовим та начальником поліції Києва Андрієм Крищенком проінспектував Центральний залізничний вокзал і прилеглу територію.

"Ми можемо і повинні дати киянам і всій Україні взірцевий вокзал! В подальшому розглядаємо можливість передачі вокзалу в концесію. Це може бути і муніципальна концесія, якщо місто буде мати гроші, може бути приватний інвестор", - зазначив він.

За словами міністра, наразі загальний стан вокзалу і особливо площі не відповідають почесному званню візитівки Києва. Тож учасники виїзної наради домовилися перетворити цей об’єкт на модерний, охайний, комфортний та безпечний громадський простір.

"Торговельні майданчики, зали очікування, парковки - все це має бути приведено в порядок, в єдиному естетичному стилі. Окрема тема - боротьба з кишеньковими злодіями і загальна безпека пасажирів", - наголосив Омелян.

Він додав, що за 2 тижні будуть проаналізовані пропозиції від Міністерства інфраструктури України, Укрзалізниці, Національної поліції та мерії Києва, що можна зробити вже сьогодні, аби покращити ситуацію.

Читайте також: Кличко розповів про плани модернізації залізничного вокзалу Києва

"Привокзальна площа і сам вокзал як єдиний комплекс повинні мати не лише функціональне бізнес-навантаження, але й естетичний комфортний вигляд. Визначаємося, що можна зробити вже зараз, а що - пізніше в контексті генерального плану розвитку столиці", - наголосив міністр.

Водночас, він відзначив і позитивні зміни. Зокрема, вперше за багато років був полагоджений ескалатор у приміщенні вокзалу. Крім того, на вокзалі запрацювала патрульна служба поліції особливого призначення - спецпідрозділ «Тор».

Омелян нагадав, що у середньому за добу з київського вокзалу вирушають у подорож понад 30 тис. пасажирів і стільки ж приїжджають. Ще більше користуються київською електричкою, яка на балансі міста. Тобто, за добу вокзал зустрічає і проводжає близько 100 тисяч осіб.

Як повідомлялося, у квітні 2018 року керівництво ПАТ “Укрзалізниця” заявило про намір передати залізничні вокзали у концесію у 2019 році. Для цього буде проведено відповідні конкурси за участю міжнародних кампаній. Йдеться про великі вокзальні комплекси, вокзали курортних міст та вокзали тих міст, у розвитку яких зацікавлена місцева влада.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-