У Києві відкриють

У Києві відкриють "Парк корупції"

Укрінформ
У Національному ботанічному саду імені М.Гришка 1 червня відкриється інтерактивний "Парк корупції".

Про це розповіли під час презентації проекту його авторка Ярослава Гресь та очільниця антикорупційної ініціативи ЄС в Україні Ека Ткешелашвілі, повідомляє Укрінформ.

"Ми хочемо в інтерактивній формі показати людям, що собою являє корупція, як можна з нею боротися, як це пов'язано з процесом розвитку країни, економіки, добробуту окремих громадян та суспільства в цілому. Наше завдання - показати, наскільки важливим елементом для розвитку країни є боротьба з корупцією і наскільки це стосується кожного з нас", - зазначила Ткешелашвілі.

За словами ініціаторів, у "Парку корупції" у дев'яти надувних кулях будуть представлені експозиції про історію цього явища, поширені корупційні схеми, а також інформація про антикорупційні органи України.

"Ми хочемо, щоб люди зрозуміли, що Україна не перебуває у безвихідному становищі і є новостворені структури - НАБУ, САП і АРМА, - які можуть бути прикладом у боротьбі з корупцією. Вже зараз ці органи закладають належний фундамент", - наголосила очільниця антикорупційної ініціативи ЄС в Україні.

У свою чергу автор проекту Ярослава Гресь розповіла, що він має на меті розповісти про корупцію як явище. "Дуже багато людей не знає, що корупція була ще у шумерів. Це одне з найдавніших у світі явищ, іще ніхто не зміг перемогти її повністю. Нашим завдання було розказати, що таке корупція, як вона працює і про тих, хто з нею бореться", - зазначила вона.

Читайте також: На Вінниччині з'явиться заказник для збереження квітки, що зникає

Гресь розповіла, що згори "Парк корупції" нагадуватиме ящірку, яка у разі втрати хвоста відрощує новий. Зблизька парк буде схожим на великі надувні кулі - символи мильних бульбашок та порожніх обіцянок, які завжди супроводжують корупцію. При цьому один із залів матиме форму 100-метрового золотого батона. Архітектори проекту використали золотий і платиновий кольори як символи корупції, а біле і прозоре символізуватимуть готовність України до очищення. За задумом авторів проекту, таким чином відвідувачі мають пройти шлях від розуміння, як працює топ-корупція і чим живуть корупціонери, до усвідомлення того, хто і як їм протидіє та як це явище можна подолати.

"Парк корупції" працюватиме три тижні. Доплачувати за огляд його експозиції відвідувачам ботсаду не потрібно. Після завершення експонування у Києві "Парк корупції" буде представлений в іншому місті України, яке організатори поки що тримають у секреті. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-