У Києві запустили поліцію, що “зупиняє словом”

У Києві запустили поліцію, що “зупиняє словом”

Фото, відео
Укрінформ
У Києві почав роботу новий відділ поліції, працівники якого налагоджуватимуть взаємодію з організаторами масових заходів від початку до кінця їх проведення.

Про це інформує відділ комунікації поліції Києва.

“У Києві запрацювала поліція діалогу”, - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що у липні 2017 року в управлінні превентивної діяльності Головного управління Нацполіції у м. Києві створили відділ превентивної комунікації, до складу якого увійшло 12 співробітників. За сприяння Консультативної місії ЄС, всі вони пройшли відповідні тренінги-семінари з представниками діючих груп з питань комунікації. Після навчання ці антиконфліктні групи вперше були задіяні для забезпечення правопорядку під час Дня незалежності України. А на сьогодні на рахунку діалогової поліції вже близько сотні масових заходів політичного, спортивного, розважального, культурно-масового напрямку, а також мітинги та демонстрації.

Читайте також: Охорона мітингу під Радою обійшлася в 43 мільйони - Шкіряк

Уточнюється, що цей новостворений відділ превентивної комунікації покликаний перш за все налагодити взаємодію з організаторами масових заходів від початку до кінця їх проведення. Підкреслюється, що поліцейські, які працюють у цьому підрозділі, намагаються попередити будь-які конфліктні ситуації, роз'яснюють дії поліції та зупиняють агресивних громадян не силовими методами, а словом.

“Під час масштабних пікетів, аби запобігти протиправним діям та ескалації насильства, співробітники групи комунікації роз'яснюють населенню правові наслідки їх вчинків при порушенні закону. Окрім цього, попереджають громадян про наміри та обов'язки поліцейських у разі загострення ситуації. Перемовини з організаторами акцій, зняття напруження між людьми, роль активного слухача та в деяких випадках навіть досвідченого психолога - все це є складовими служби антиконфліктних груп”, - наголошується у повідомленні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-