Відеозаписи підтверджують брехливість звинувачень у «справі Чийгоза» - Полозов

Відеозаписи підтверджують брехливість звинувачень у «справі Чийгоза» - Полозов

Відео
Укрінформ
Адвокат заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Ахтема Чийгоза Микола Полозов заявив, що речові докази, відео з мітингу 26 лютого 2014 року, представлені на «суді» в Криму, спростовують звинувачення.

Відеозвернення Полозова викладено у Facebook Заїром Смедляєвим, одним з лідерів кримськотатарського народу.

За словами адвоката, на представлених відеозаписах «Ахтем Чийгоз не здійснює жодних серйозних організаційно-розпорядчих функцій. Він вибудовує ланцюжок, спілкується з Ільмі Умеровим, Заїром Смедляєвим та іншими членами Меджлісу кримськотатарського народу». Свідки, які стверджували, що вони нібито чули слова Чийгоза, судячи з відео, знаходилися на відстані декількох метрів від нього і фізично не могли розчути його слів через сильний шум.

Адвокат Чийгоза також зазначив, що на представлених відео як раз явно видно керівну роль нинішнього "глави республіки", а тоді - лідера "Русского единства" Сергія Аксьонова, який організовував своїх людей для протидії опонентам.

Як повідомлялося, Чийгоз був затриманий у Сімферополі у січні 2015 року за участь у мітингу на підтримку територіальної цілісності України перед будівлею Верховної Ради Криму 26 лютого 2014 року. Мітинг, в ході якого прихильникам України протистояли проросійські активісти, у тому числі з партії "Русское единство", проходив напередодні захоплення Криму російськими військовими. Крім Чийгоза у справі "26 лютого" арештовані Алі Асанов і Мустафа Дегерменджі.

Водночас "справу Чийгоза" російський суд розглядає в рамках окремого провадження. Його арешт продовжено до 8 квітня 2017 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-