У відомого проукраїнською позицією кримчанина ФСБ

У відомого проукраїнською позицією кримчанина ФСБ "знайшла" патрони і тротил

Укрінформ
У Криму ФСБ затримала активіста Володимира Балуха, який неодноразово піддавався переслідуванню окупантів за свою проукраїнську позицію.

Про це повідомляє Кримська правозахисна група з посиланням на дружину Балуха.

"Вранці 8 грудня співробітники ФСБ прийшли з обшуками в село Серебрянка Роздольненського району Криму. Обшуки проводилися протягом 4-х годин в будинках українського активіста Володимира Балуха і його матері. Після обшуків активіста затримали", - йдеться в повідомленні

Співробітники ФСБ заявили, що на горищі будинку, де мешкає Володимир Балух, виявлені 90 патронів і кілька тротилових шашок. Родичі припускають, що боєприпаси підкинули співробітники ФСБ під час обшуку.

За інформацією правозахисників, у п'ятницю мав відбутися суд з обрання Балуху запобіжного заходу, на даний момент він перебуває у Роздольненському ІТТ.

У Кримській правозахисній групі зазначили, що 29 листопада 2016 року Володимир Балух розмістив на стіні свого будинку табличку «Вулиця Героїв Небесної сотні 18», після чого до нього додому прийшов голова сільради з погрозами звернутися в поліцію.

Нагадаємо, Володимир Балух відкрито висловлював свою проукраїнську позицію після анексії Криму Росією, зокрема, вивісив над своїм будинком синьо-жовтий прапор. Перший обшук в його домі пройшов у квітні 2015 року - тоді з даху знімали український прапор. Після проведення другого обшуку українця звинуватили в образі співробітника поліції і засудили до 320 годин обов'язкових робіт.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-