На адмінмежі з Кримом готують правозахисну акцію

На адмінмежі з Кримом готують правозахисну акцію

Укрінформ
У суботу, коли відзначається міжнародний день прав людини, Кримськотатарський ресурсний центр спільно з Херсонським регіональним Меджлісом планує провести на прикордонній з АРК території правозахисну акцію "Крим - територія безправ'я".

Про це йдеться на офіційному сайті Кримськотатарського ресурсного центру.

"10 грудня 2016 року Херсонський регіональний меджліс і Кримськотатарський ресурсний центр проведуть правозахисну акцію "Крим - територія безправ'я" на прикордонній території з окупованим Кримом", - повідомляє правозахисна організація.

Головна мета заходу, присвяченого міжнародному дню прав людини, - "привернути увагу світової спільноти до проблем захисту прав людини в окупованому Криму та колективного права кримськотатарського народу".

Як повідомили в організації, завтра о 10 годині розпочнеться збір і формування автоколони на трасі біля Стели дружби, звідки о 10.30 колона попрямує до КПВВ "Чонгар", де відбудеться пікет з портретами політв'язнів, убитих і викрадених людей в окупованому Криму.

У рамках акції планується виїзд учасників акції до активістів громадянської блокади Криму і перегляд документального фільму "Боротьба за Батьківщину: кримські татари". Для активістів буде організовано лекцію з питань правозахисної діяльності.

Міжнародний день прав людини щорічно відзначається 10 грудня, починаючи з 1950 року. Цього дня в 1948 році Генеральна Асамблея ООН прийняла Загальну декларацію прав людини. З 1977 року в СРСР у день прав людини на площі Пушкіна у Москві проходив так званий "Мітинг мовчання".  

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-