Клімкін каже, що буде посилено займатися

Клімкін каже, що буде посилено займатися "кримським питанням"

Укрінформ
Міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявив, що має намір посилено займатися "кримським питанням", щоб повернути півострів Україні.

Про це повідомляє ВВС Україна.

Клімкін наголосив, що не поділяє думки про те, що з приходом Дональда Трампа на посаду президента США Крим, можливо, буде втрачено для України.

"Крим належить Україні. Це не тільки політичне, але і ключове моральне питання. Минулого місяця ми представили в Генасамблеї ООН резолюцію про порушення прав людини в Криму. І переконаний, що жодна цивілізована людина не може визнати Крим. Ми користувалися підтримкою в ООН раніше - і, впевнений, так буде і далі", - зазначив міністр.

Він наголосив, що потрібні цілеспрямовані переговори з приводу окупації Росією Криму. "Я докладу всіх зусиль, щоб повернути Крим назад", - додав Клімкін.

Міністр також прокоментував військові навчання, які Україна провела над акваторією Чорного моря, і протест Росії з цього приводу.

"Мова йде не про якісь провокації, а про випробування, про наше суверенне право. Це не є загрозою будь-кому", - сказав він.

Він запевнив, що Україна не збирається завдавати ударів по Росії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-