Справа Чийгоза:

Справа Чийгоза: "потерпіла" з Москви змінила свідчення

Політв’язні
Укрінформ
В ході 49-го "судового" засідання по справі Ахтема Чийгоза в Криму допитувалась потерпіла Лобинцева, яка з Москви розповіла, що під час мітингу 26 лютого Чийгоз звертався до неї, коли вона роздавала георгіївські стрічки.

Про це розповів адвокат Чийгоза Микола Полозов.

"Як і в попередніх засіданнях, судді відмовилися розглядати клопотання про доправлення Ахтема Чийгоза в зал суду. Крім того, єдиною допитаною була потерпіла Лобинцева, яка допитувалась у режимі відеоконференцзв'язку з Москви. Тобто суд практично проходив у режимі подвійного відеоконференцзв'язку - з одного боку Ахтем Чийгоз зі слідчого ізолятора, з іншого - потерпіла Лобинцева з суду в Москві", - розповів Полозов, зазначивши, що "якість зв'язку була жахливою, дуже погано було чути і видно присутніх".

У ході засідання Лобинцева пояснила, що "є членом Партії регіонів з 2012 року, що була активною учасницею антимайдану в Києві і вступила в народне ополчення, у так званий жіночий батальйон".

За словами Полозова, 26 лютого потерпіла о 9 годині прибула до будівлі ВС АРК, "де вже перебували козаки й ополченці".

"Про мету прибуття вона нічого не змогла повідомити. Під час мітингу роздавала георгіївські стрічки. У цей момент до неї підійшов Ахтем Чийгоз і повідомив, що необхідно прибрати чоловіків, тому що почнеться щось страшне. Раніше, на досудовому слідстві, вона говорила, що Чийгоз сказав їй, щоб вона не роздавала тут георгіївські стрічки", - повідомив адвокат.

За його словами, "суть протиріч вона не змогла пояснити, жодних інших дій Чийгоза, крім цієї розмови, вона пояснити не змогла".

Потерпілою себе вважає у зв'язку з тим, що "коли почалися сутички, вона почула хлопок, побачила дим якийсь білий і відчула, що це газ, їй стало погано, у неї почалася нудота, блювання і вона залишила внутрішній двір".

За словами Полозова, постраждала за медичною допомогою не зверталась і жодгих медичних документів у неї немає.

"Слідчий записав її в якості потерпілої лише на підставі її свідчень і то за рік після всіх подій", - повідомив адвокат.

За його словами, нічого більше Лобинцева повідомити не змогла, крім того, що "бачила, як виступають Чубаров, Аксьонов та Ковітіді".

І всі цим "свідченням" "суд" присвятив цілий день, резюмував Полозов.

Як повідомляв Укрінформ, Ахтем Чийгоз був затриманий у січні 2015 року за участь у мітингу на підтримку територіальної цілісності України перед будівлею Верховної Ради Криму 26 лютого 2014 року. Тоді мітингувальникам протистояли проросійські активісти, у тому числі з партії "Русское единство", яку очолював нинішній "глава" Криму Сергій Аксьонов. Російська влада анексованого Криму звинувачує Чийгоза в організації масових заворушень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-