Справу екс-представника Путіна в окупованому Криму передали до суду

Справу екс-представника Путіна в окупованому Криму передали до суду

Укрінформ
Головна військова прокуратура завершила спеціальне досудове розслідування стосовно колишнього уповноваженого представника президента Російської Федерації у так званому "Кримському федеральному окрузі" Олега Бєлавєнцева.

Про це повідомляє прес-служба Генпрокуратури.

"Слідчими зібрані беззаперечні докази, на підставі яких громадянин Російської Федерації О. Бєлавєнцев обгрунтовано обвинувачується у тому, що він у лютому-березні 2014 року, перебуваючи на території Автономної республіки Крим і м. Севастополя, діючи за попередньою змовою групою осіб з іншими представниками влади та службовими особами Збройних сил РФ, виконуючи відведену йому роль у спільному злочинному плані, схиляв військовослужбовців Збройних сил України до вчинення державної зради, а також своїми умисними діями сприяв іншим співучасникам у веденні агресивної війни проти України з метою зміни меж її території та державного кордону, що призвело до тимчасової окупації півострова Крим та інших тяжких наслідків", - йдеться у повідомленні.

У відомстві зазначили, що Бєлавєнцев оголошений у розшук, слідчими суддями надано дозвіл на його затримання та доставку до суду для розгляду клопотання про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

20 листопада 2016 року обвинувальний акт стосовно Бєлавєнцева передано до суду для подальшого проведення спеціального судового провадження (заочне засудження).

Як відомо, 21 березня 2014 року Бєлавєнцев був призначений  на посаду повноважного представника президента РФ у "Кримському федеральному окрузі", а з 28 липня 2016 року став повноважним представником президента РФ в Північно-Кавказькому федеральному окрузі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-