Десять громадян Таджикистану намагалися незаконно потрапити з Криму до України

Десять громадян Таджикистану намагалися незаконно потрапити з Криму до України

Укрінформ
Прикордонники Бердянського загону Держприкордонслужби України в ніч із четверга на п'ятницю затримали на Херсонщині на КПВВ "Чонгар" 10 громадян Таджикистану, які хотіли незаконно потрапити з анексованого Росією Криму на материкову Україну.

Про це у розмові з кореспондентом Укрінформу розповіла у п'ятницю помічник начальника Бердянського прикордонного загону - начальник прес-служби Неля Доценко.

"Сьогодні о третій годині ночі прикордонники Бердянського загону затримали у контрольному пункті в'їзду-виїзду "Чонгар" 10 громадян Таджикистану. Усі затримані - чоловіки. Вони намагалися потрапити з тимчасово окупованого Криму на материкову Україну без необхідних на те дозвільних документів", - розповіла Доценко.

Прикордонники не пропустили цих громадян на територію материкової України та заборонили їм відвідувати Україну протягом 3-х років. Намагаючись позитивно вирішити питання з пропуском, один із таджиків запропонував прикордонникам хабар у 10 тис. російських рублів. Повідомлення стосовно даного громадянина Таджикистану направлене до поліції, зазначила помічник начальника Бердянського прикордонного загону.

Куди саме прямувала вказана група таджиків, чи планували ці люди залишитися в Україні, чи, можливо, їхньою кінцевою метою були інші країни, наразі невідомо. Але очевидно, що у даному випадку цим людям потрібна була відмітка у їхніх паспортах про перетин українського кордону, зазначила Доценко.

Як повідомляв Укрінформ, вночі 23 листопада 2016 року українські прикордонники затримали на контрольному пункті в'їзду-виїзду "Чонгар" групу громадян Узбекистану у кількості 15 чоловік, які намагалися незаконно потрапити з окупованого Росією Криму на материкову Україну.

На території Херсонщини на адмінмежі з Кримом знаходяться три контрольні пункти в'їзду-виїзду - "Чаплинка" і "Каланчак" (Каланчацький район) і "Чонгар" (Генічеський район).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-