Хайсера Джемілєва з колонії заберуть завтра о 10 - адвокат

Хайсера Джемілєва з колонії заберуть завтра о 10 - адвокат

Укрінформ
Адвокат Хайсера Джемілєва, сина лідера кримськотатарського народу, Микола Полозов розповів, що його підзахисного з колонії будуть забирати в п'ятницю о 10 ранку.

Про це він повідомив кореспондентові Укрінформу.

"Мати і дружина Хайсера Джемілєва вже в Астрахані, розмістилися в одному з готелів міста. Українські дипломати повинні приїхати пізніше. У п'ятницю о 10.00 за місцевим часом (на дві години раніше, ніж у Києві, на годину – ніж у Москві) ми під'їдемо до колонії №10. Родички привезли Хайсеру комплект одягу для виходу на свободу", – розповів Полозов.

Він також уточнив, що Хайсер Джемілєв за день до звільнення почуває себе добре. Адвокат сподівається, що за цей час ніяких несподіванок не відбудеться.

Раніше повідомлялося, що в Астрахань до звільнення Хайсера Джемілєва 25 листопада приїдуть українські дипломати, дружина і мати Хайсера. Родичі повідомлять, куди звільнений може поїхати після відбуття терміну. У разі, якщо росія почне чинити якісь перешкоди, українські дипломати поїдуть з Хайсером Джемієвим у консульство України.

Хайсера Джемілєва звинувачували в тому, що в травні 2013 року він у дворі свого будинку в Бахчисараї убив знайомого сім'ї Февзі Едемова з рушниці свого батька. Після анексії Криму російські слідчі органи вирішили розслідувати його справу заново. Хайсера вивезли з сімферопольського СІЗО в Краснодарський край і судили повторно за злочин, за який він вже був засуджений в Україні. Хайсер Джемілєв відбуває покарання в Астраханській колонії №10.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-