До Криму приїхала делегація турецьких політиків

До Криму приїхала делегація турецьких політиків

Укрінформ
У Крим прибула турецька делегація з метою налагодити пряме транспортне сполучення з окупованим півостровом. Члени делегації соромливо відверталися при зустрічі з кримськими татарами у приміщенні суду в Сімферополі, де проходить слухання у справі Ахтема Чийгоза.

Про це на своїй сторінці в Facebook написав глава ЦВК Курултаю кримськотатарського народу Заїр Смедляєв.

"Обідня перерва у приміщенні суду. Синій бусик привіз турецьку делегацію на покладання квітів, тих, хто соромливо відвертав погляди від кримських татар, що стоять тут", - повідомив  Смедляев.

За інформацією кримських ЗМІ, турецька делегація прибула в Крим у четвер з метою обговорити з "владою" півострова питання прямого транспортного сполучення. 

Керівник делегації Хасан Дженгіз, що очолює в Туреччині "Асоціацію євразійських урядів", повідомив, що необхідність транспортного сполучення між Сімферополем і Анкарою обговорювалася на "дуже інтенсивних переговорах у Москві".

«У нас були дуже інтенсивні переговори в Москві, у тому числі порушувалося це питання(відкриття прямого транспортного сполучення між Туреччиною і Кримом). Сподіваємося, що ми це обговоримо і з керівництвом Криму. Це наше перше питання на порядку денному", - повідомив Дженгіз.

Він також припустив, що "кримські питання" можуть обговорюватися і на зустрічі прем'єр-міністра Туреччини Біналі Йилдирима з главою уряду Росії Дмитром Медведєвим.

Як повідомляв Укрінформ, 21 листопада президент Туреччини Реджеп Таїп Эрдоган і глава ВР України Андрій Парубій під час зустрічі в Стамбулі обговорили питання співробітництво у галузі економіки і військово-оборонного комплексу. Було порушено питання відносно неформального заходу турецьких кораблів в порти окупованого Севастополя.

Эрдоган пообіцяв, що турецькі кораблі не заходитимуть у Крим.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-