ФСБ заявляє про затримання в Криму ще одного

ФСБ заявляє про затримання в Криму ще одного "українського шпигуна"

Відео
Укрінформ
У Севастополі ФСБ РФ затримала колишнього співробітника штабу Чорноморського флоту Леоніда Пархоменка за підозрою в шпигунстві на користь України.

Про це повідомляють "РІА Новості" з посиланням на ФСБ.

"За даними слідства, капітан другого рангу у відставці збирав секретні відомості щодо діяльності Чорноморського флоту. У ФСБ зазначили, що чоловік виконував завдання головного управління розвідки Міноборони України, куди і передавав здобуті дані", - стверджується в повідомленні.

Капітана Пархоменка затримали 22 листопада. Йому загрожує до 20 років ув'язнення.

Нагадаємо, 10 листопада ФСБ відзвітувала про затримання трьох "українських диверсантів": Дмитра Штиблікова, Олексія Бессарабова і Володимира Дудки. Суд у Севастополі відправив їх під варту на два місяці. У спецслужбі стверджують, що підозрювані планували диверсійні акти в Криму.

Через чотири дні ФСБ оприлюднила відеозаписи допитів трьох підозрюваних, на яких вони називають себе українськими розвідниками. При цьому безпосередньо про підготовку диверсій на півострові вони не говорять.

21 листопада Київський районний суд Сімферополя на два місяці заарештував ще двох фігурантів справи про підготовку диверсій в Криму Олексія Стогнія і Гліба Шаблія.

Фото: РІА Новості

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-