У колонію за сином Джемілєва приїдуть українські дипломати – адвокат

У колонію за сином Джемілєва приїдуть українські дипломати – адвокат

Укрінформ
Для звільнення сина лідера кримських татар Хайсера Джемілєва його захист має намір задіяти консульські служби України на території Росії.

Про це заявив адвокат Микола Полозов, повідомляє "Крым.Реалии".

«Планується, що консули приїдуть до колонії на службовому транспорті, на якому і  переміщуватиметься Хайсер. Цей транспорт не підлягає огляду та зупинкам. Я сподіваюся, що це буде мінімальною гарантією того, що щодо нього не здійснюватимуться провокації з боку російських правоохоронців», – сказав Полозов.

Адвокат не виключає, що щодо ув'язненого в Росії може бути порушено нову кримінальну справу. Якщо Хайсеру Джемілєву не дозволять виїхати в Україну, він буде доставлений на територію українського консульства в Росії і залишиться там до вирішення всіх проблемних моментів.

Раніше повідомлялося, що в Астрахань на звільнення Хайсера Джемілєва 25 листопада приїдуть його дружина і мати, які вирішать, куди він попрямує після звільнення.

Хайсер Джемілєв у травні 2013 року у дворі свого дому в Бахчисараї вистрілив з рушниці свого батька в знайомого сім'ї Февзі Едемова. Чоловік загинув. У травні 2015 року український суд визнав Хайсера Джемілєва винним у вбивстві з необережності і засудив до 3 років 8 місяців позбавлення волі.

Після анексії Криму російські слідчі органи вирішили розслідувати його справу заново. Хайсера вивезли з сімферопольського СІЗО в Краснодарський край і судили повторно. Хайсер Джемілєв відбуває покарання в Астраханській колонії №10.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-