Україна в ООН дорікнула Росії у неспроможності забезпечити Крим водою

Україна в ООН дорікнула Росії у неспроможності забезпечити Крим водою

Укрінформ
Крим станом на сьогодні залишається під окупацією Росії, і, відповідно до міжнародного права, окупаційна влада несе повну відповідальність за наслідки своїх протиправних дій та забезпечення потреб населення на окупованій території.

Так відповів на закид російської сторони про так звану українську "водну блокаду" Криму постійний представник України при ООН Володимир Єльченко, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Заява російської делегації, яка прозвучала раніше в цій залі, є свідченням нездатності російської окупаційної влади задовольнити хоч якимось прийнятним чином основні потреби місцевого населення", - зауважив український дипломат.

Замість того, щоб зізнатися у своїх незаконних діях та спробувати виправити зроблені помилки, "російська сторона вирішила використовувати питання водопостачання в Криму в якості інструменту пропаганди", - зауважив Єльченко.

"Якщо Росія Федерація щиро стурбована порушеним нею питанням, вона може почати з того, щоб припинити розтрати дефіцитних водних ресурсів у Криму на задоволення потреб зростаючої військової інфраструктури і військового персоналу на півострові", - заявив представник України.

Наступним логічним кроком, за його словами, "міг би бути початок процесу деокупації Автономної Республіки Крим та міста Севастополь", що позитивно посприяло би розв'язанню проблеми водопостачання в Криму.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-