СБУ оскаржить рішення суду про заставу для кримських дезертирів

СБУ оскаржить рішення суду про заставу для кримських дезертирів

Укрінформ
Голова СБУ Василь Грицак вважає неправильним рішення миколаївського райсуду про можливе внесення застави за дезертирів з української армії, яких затримали у пункті пропуску "Чонгар" у Криму.

Про це він заявив на прес-конференції у вівторок, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Це дезертири, які перейшли на бік окупанта, і тому нас обурює можливість внесення за них застав", - сказав Грицак.

Він повідомив, що Служба безпеки буде оскаржувати це рішення. Грицак нагадав, що розмір застави за одного 250 тисяч, за іншого - 350 тисяч гривень. "Це ціна державної зради", - додав глава СБУ.

Як повідомляв Укрінформ, Центральний районний суд міста Миколаєва 22 листопада обрав запобіжний захід у вигляді двох місяців перебування під вартою з правом внесення застави двом колишнім українським військовим, яких затримали у пункті пропуску "Чонгар" при спробі перетнути український кордон. Обох колишніх українських військовослужбовців звинувачують за статтею "дезертирство".

Раніше СБУ заявила про затримання на адміністративному кордоні з Кримом двох дезертирів, які після анексії півострова перейшли служити в російську армію.

Водночас у Міноборони Росії заявили, що 20 листопада СБУ затримала і вивезла з Криму на територію Миколаївської області російських військовослужбовців - прапорщика Максима Одинцова та молодшого сержанта контрактної служби Олександра Баранова.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-