Телеканал «Россия-1» показав ще двох затриманих «кримських диверсантів»

Телеканал «Россия-1» показав ще двох затриманих «кримських диверсантів»

Укрінформ
Російські силовики в окупованому Криму показали ще двох осіб, Олексія Стогнія та Гліба Шаблія, яких вони називають «українськими диверсантами» та які начебто пов'язані із затриманим раніше Дмитром Штибліковим.

Про це розповіла програма Дмитра Кисельова «Вести недели» на каналі «Россия-1».

Олексія Стогнія, якого окупанти називають «полковником Головного розвідуправління України», було затримано 15 листопада. У репортажі «Вестей недели» стверджується, що Стогній був тісно пов'язаний з так званою групою Штиблікова — «диверсантами», яких було затримано у Севастополі на тиждень раніше. Зі Стогнія вже вибили зізнання. На запитання, чи отримував він гроші за ведення розвідувальної діяльності, Стогній на відео, яке було показано у ході програми, відповів ствердно: «Так, отримував. Причому, неодноразово їздив до Києва. Також гроші мені передавав Дмитро Штибліков, який приїжджав з Києва. Передавання коштів відбувалося у моєму магазині».

Сюжет пропагандиста Дмитра Кисельова доповнено детективними подробицями. Мовляв, «прикриттям» для Стогнія був магазин канцелярських товарів та іграшок у Севастополі.

Стверджується, що другий затриманий, Гліб Шаблій, начебто також працював під легендою бізнесмена.

Обидва затриманих у минулому - військовослужбовці ЗС України. Очевидно, саме це спричинило таку розробку їх силовиками РФ.

Українські служби твердження російських ЗМІ не коментували.

Як повідомлялося, 10 листопада у ФСБ Росії заявили, що на день раніше у Севастополі затримано «членів диверсійно-терористичної групи Головного управління розвідки Міністерства оборони України» - Дмитра Штиблікова, Олексія Бессарабова і Володимира Дудку.

Підконтрольний Кремлю Ленінський районний суд Севастополя 10 листопада заарештував трьох затриманих на два місяці.

Дмитро Штибліков та Олексій Бессарабов до 2014 року працювали військовими експертами у центрі «Номос». Володимир Дудка - капітан другого рангу в запасі, раніше - капітан корабля радіоелектронної розвідки.

У Службі безпеки України заявили, що затримані у Криму громадяни України не є співробітниками СБУ і не співпрацювали зі спецслужбою.

Речник Міністерства оборони України з питань АТО Андрій Лисенко заявив, що колишні українські військові, які зараз мешкають в окупованому Криму, можуть стати «потенційними жертвами російських спецслужб».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-