Чотирьох затриманих кримських татар допитували вночі - Смедляєв

Чотирьох затриманих кримських татар допитували вночі - Смедляєв

Укрінформ
В ніч на п’ятницю в окупованому Росією Криму на допитах перебували четверо кримських татар, яких затримали за результатами обшуків. 

Про це в ефірі телеканалу «112 Україна» повідомив голова ЦВК Курултаю кримсько-татарського народу Заїр Смедляєв.

«Вночі була інформація, що 4 чоловіків перебували на допиті. Причини і приводи для обшуків надумані. Це щось пов'язане з крадіжкою, щось пов'язане з бізнесом. Це початковий привід, щоб зайти в будинок, провести обшук. Потім починають шукати заборонену літературу, наркотики, зброю. За традицією, обшук проводять озброєні люди, затримують, допитують», – сказав Смедляєв.

Як уже повідомляв Укрінформ, в окупованому Криму вчора пройшли обшуки в п'яти будинках кримських татар - три в Бахчисарайському районі і два - в Сімферопольському. Четверо людей затримані.

Загалом після окупації в Криму почастішали масові обшуки в незалежних журналістів, кримськотатарських активістів і членів Меджлісу. Міністерство закордонних справ України висловило стурбованість переслідуваннями громадян України в анексованому Криму й закликало припинити тиск на нього. Також МЗС звернулося до міжнародного співтовариства, щоб було застосовано всі можливі види правового й політичного тиску на Росію з метою припинення нею тоталітарних методів придушення прав людини і свободи слова, а також звільнення всіх українських політв'язнів і заручників.

Як відомо, Генасамблея ООН 16 листопада ухвалила резолюцію щодо ситуації з правами людини в Криму, де засуджуються масові їх порушення і міститься заклик до Росії як держави-окупанта дотримуватись своїх зобов'язань відповідно до міжнародного права.

Фото: RFE/RL

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-