Обвинуваченого у «справі Хізб ут-Тахрір» кинули у психлікарню – адвокат

Обвинуваченого у «справі Хізб ут-Тахрір» кинули у психлікарню – адвокат

Укрінформ
За неперевіреною інформацією, один з обвинувачених у «справі Хізб ут-Тахрір» Муслім Алієв примусово поміщений в психіатричну лікарню.

Про це пише в Facebook його адвокат Еміль Курбедінов.

"Надійшла тривожна інформація! Зараз чекаємо підтвердження або спростування інформації. Муслім Алієв, що звинувачується по ч. 1, ст. 205.5 КК, у т.з. "справі Хізб ут-Тахрір", з шістьох заарештованих у Ялтинському регіону і Алушті, сьогодні вивезений в психіатричну лікарню, найвірогідніше, для примусової психіатрії", - повідомив захисник.

Курбедінов зазначив, що Алієв, як і інші підсудні, на підтримку Ільмі Умерова відмовився від проходження "добровільної" психіатричної експертизи.

"Ми припускаємо, що ФСБ почало реалізацію масової каральної психіатрії відносно шістьох кримських татар мусульман! Просимо усіх колег підключитися до освітлення цього факту! Неприпустимо в 21 столітті саджати людей до психлікарні за їх погляди і політичну позицію", - підкреслив адвокат.

На його думку, подібні процедури свідчать про відродження в Росії "практики НКВС".

Як повідомляв Укрінформ, заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умерова в серпні цього року на підставі протизаконного рішення суду примусово помістили в психіатричну лікарню, де протримали три тижні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-