Фріз про нових

Фріз про нових "диверсантів" у Криму: Кремль іде на ескалацію

Укрінформ
Тенденція із затриманнями нібито "диверсантів" в окупованому Криму свідчить про те, що Кремль іде на ескалацію конфлікту й надалі буде вдаватися до провокацій.

Про це заявила у Фейсбуці народний депутат, голова постійної делегації ВР в Парламентській асамблеї НАТО Ірина Фріз.

"Ми маємо всі ознаки активізації кремлівської кампанії проти України, що спрямована на її дискредитацію. Чому активізувався Кремль - зрозуміло. Арешти співпали за часом із значними дипломатично-юридичними перемогами Києва в Міжнародному кримінальному суді та ООН", - написала Фріз.

Вона зауважила, що не здивується оприлюдненню нових так званих доказів та зізнань затриманих у нібито злочинах, що готувалися: "Рівень дотримання прав людини в Росії та методи поводження російських представників спецслужб та найманців з полоненими на Донбасі не лишають сумніву у здатності легко вибити зізнання в участі у геноциді в Руанді або вбивстві Юлія Цезаря".

Фріз закликала осіб, які колись служили у Збройних Силах України або спецслужбах України, а також публічних осіб й експертів утриматися від відвідання окупованого Криму. Затримання невинних осіб, висування їм абсурдних звинувачень, фабрикування недолугих доказів свідчить про встановлення справжнього фашистського окупаційного режиму в Криму, зауважила вона.

Раніше у середу російське державне інформагентство РИА Новости з посиланням на джерело в правоохоронних органах повідомило, що у вівторок в окупованому Сімферополі нібито затримали громадянина України, який є можливим "співробітником Головного управління розвідки Міноборони України". У нього нібито вилучили гранату, пістолет і елементи для виготовлення саморобного вибухового пристрою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-