Справа Чийгоза: один із

Справа Чийгоза: один із "свідків" не з'явився до суду

Політв’язні
Укрінформ
Так званий суд Криму на 39-у засіданні у справі відносно заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Ахтема Чийгоза опитав трьох, один свідок не з’явився.

Про це повідомив у Твіттері його адвокат Микола Полозов.

"Четвертий свідок сьогодні не з’явився. Перерва до завтра, початок о 9:30", - написав адвокат.

За його словами, на засіданні так званого суду у справі Чийгоза" в анексованому Сімферополі 14 листопада допитали трьох свідків обвинувачення. "Перший свідок Павло Парасюк, він(до анексії Криму - ред.) був співробітником МВС України. 26 лютого 2014 року з іншими співробітниками міліції знаходився під будівлею парламенту Криму. Парасюк стояв з боку проукраїнського мітингу, за увесь день інцидентів не відбувалося, бачив, коли почалася тиснява. Насильства по відношенню до співробітників міліції ніхто не застосовував, Ахтема Чийгоза Павло Парасюк не бачив", - пояснив Полозов.

Крім того, за словами адвоката, надала свідчення колишня співробітниця Чорноморської телерадіокомпанії Ельвіра Джалал: "Вона розповіла, що прибула до будівлі парламенту Криму за редакційним завданням - висвітлити позачергову сесію. Пройшла з боку проукраїнського мітингу і кримських татар. Пізніше, разом з оператором, спостерігала з балкона будівлі за тим, що відбувається. Була тиснява, люди штовхалися. Відносно журналістів ніхто насильства не проявляв".

Третім допитали Михайлова Вадима Валерійовича, начальника "Судакського відділу поліції РФ", раніше заступника начальника міського відділу Феодосії міліції України.

Як повідомлялося, в окупованому Криму проходить суд у сфабрикованій справі про обвинувачення Ахтема Чийгоза в масових безладах 26 лютого 2014 року. Того дня, напередодні захоплення Росією Криму, на мітингах прибічників і супротивників приєднання півострова до РФ постраждали кілька десятків осіб.

Чийгоз залишається в ув’язненні вже більш як півтора року, з січня 2015 року. Нещодавно термін його затримання був вчергове продовжений до січня 2017 року.

Фото: Крим. Реалії

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-