Один з

Один з "українських диверсантів" працював в "адміністрації" Севастополя

Укрінформ
Третій фігурант справи "українських диверсантів" Володимир Дудка родом з України, закінчив військове училище в Росії й працював сапером у підконтрольному Росії севастопольському управлінні "МНС". 

Про це повідомив його брат Петро Дудка, інформує "Крим.Реалії" 

"Володимир Дудка народився в Сумах у 1964 році. Він закінчив факультет розвідки Калінінградського вищого військово-морського училища. Потім за розподілом потрапив на службу до Чорноморського флоту Після розпаду СРСР перейшов до Військово-морських сил України - командував у Севастополі кораблем "Сімферополь", - йдеться в повідомленні.

Як розповів Петро Дудка,його брат працював у так званій «адміністрації» Севастополя.

"Після він перевівся до штабу флоту. Не знаю, чи-то начальником відділу, чи-то командиром групи, він про це не розповідав. У 2007 році вийшов на пенсію. Якщо мені не зраджує пам'ять, працював в адміністрації Ленінського району Севастополя. Потім працював (у відділі - ред.) з розбирання, вивезення та знищення боєприпасів в інкерманських штольнях", – зазначив Петро Дудка.

Він повідомив, що навесні 2014 року Володимира Дудку, як фахівця з розмінування інкерманських штолень, взяли на роботу сапером до севастопольського управління МНС Росії. Його брат Петро стверджує, що він пропрацював там аж до дня арешту, однак наразі його звільнили «заднім числом».

За словами друзів і близьких Дудки, він ніколи не цікавився політикою, а під час розмови з братом по Скайпу навесні 2014 року сказав, що не хоче обговорювати події, що відбуваються на півострові.

"Він сказав, що ця тема – табу. Мабуть, він так сказав через те, що розмову могли прослуховувати. А, може, просто не хотів, щоби можливі розбіжності зіпсували наші взаємини", – сказав Петро.

За словами товариша затриманих Павла Лакійчука, Штибліков, Бессарабов і Дудка були близькими друзями, часто бачилися й спілкувалися. Їх поєднувала не лише дружба, а й спільна біографія. Всі троє навчалися на факультеті розвідки, служили в українському війську й за різних причин звільнилися у 2000-х.

Друзі та близькі затриманих вважають, що саме тому їх уподобали російські спецслужби для фабрикації справи про "українських диверсантів". На їхню думку, Штибліков, Бессарабов і Дудка підходили на роль членів диверсійно-розвідувальної групи, оскільки вони дійсно є розвідниками за освітою і українські військовики в минулому.

Як повідомляв Укрінформ, 10 листопада ФСБ Росії оголосили, що 9 листопада в Севастополі були затримані "члени диверсійно-терористичної групи Головного управління розвідки Міністерства оборони України" - Дмитро Штибліков, Олексій Бессарабов і Володимир Дудка, яких рішенням Ленінського районного суду Севастополя заарештовано на два місяці.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-