Фейком про

Фейком про "диверсантів" ФСБ хоче приховати репресії - ГУР

Укрінформ
Черговий фейк ФСБ Росії про нібито затримання українських диверсантів у Криму спрямований на приховування репресивних дій проти мешканців півострова з боку окупаційної влади.

Про це заявило Головне управління розвідки Міністерства оборони України, повідомляє сайт МОУ.

"Головне управління розвідки Міністерства оборони України спростовує заяви ФСБ РФ про нібито затриманих співробітників ГУР у Севастополі. Цей черговий фейк російських спецслужб спрямований на приховування особистих репресивних дій проти мешканців півострова, а також з метою дискредитації України в очах міжнародної спільноти", - йдеться у повідомленні. 

Як повідомляв Укрінформ, ФСБ у четвер заявила про чергове "затримання членів диверсійно-терористичної групи Головного управління розвідки Міністерства оборони України" у місті Севастополі.  

Речник МО України з питань АТО Андрій Лисенко заявляє, що ця інформація не відповідає дійсності, а спецслужби Росії роблять це з однією метою - "показати ефективність цієї спецслужби, ввести в оману російський народ та світову спільноту, нашкодити авторитету українських Збройних сил".

Раніше, 10 серпня, ФСБ Росії опублікувала офіційну заяву, в якій стверджувала, що в окупованому Росією Криму запобігла "ряду терористичних актів", нібито підготовлених Головним управлінням розвідки МО України. У Генштабі України цю заяву назвали провокацією. Водночас російські силовики затримали кількох громадян України, щоб звинуватити їх у підготовці "терактів" на території окупованого Криму, зокрема Євгена Панова та Андрія Захтея, щодо яких було застосовано тортури. Після цього вони надовго зникли з поля зору правозахисників.

 Фото: atributia.ru

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-