Окупанти відклали судилище над Чийгозом

Окупанти відклали судилище над Чийгозом

Укрінформ
Окупантський "суд" Криму переніс на 9 листопада розгляд справи стосовно заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Ахтема Чийгоза.

Про це у Facebook повідомив його адвокат Микола Полозов.

"Наступне судове засідання відбудеться завтра, початок о 9:30", - написав захисник.

Полозов також зазначив, що сьогоднішнє засідання почалося з клопотання захисту про доставку Чийгоза до зали суду, але судді в черговий відмовилися його розглянути.

Крім того, адвокат розповів про допит у суді трьох свідків.

"Першим свідком обвинувачення в цей день став Шишкін Валерій Володимирович. На момент подій він працював на посаді заступника начальника міліції громадської безпеки Білогірського районного відділу ГУ МВС України в АРК. Нині - співробітник МВС РФ... Ахтема Чийгоза свідок не бачив, про його дії нічого повідомити не міг", - пише Полозов.

За його словами, другим свідком обвинувачення був допитаний Гусєв Юрій Валерійович. З самого початку допиту, коли суддя питав Гусєва про ставлення до Чийгоза, той висловив своє неприязне ставлення.

"У ході допиту на попередньому слідстві свідок зазначив, що також бачив Чубарова, який... просив створити коридор. Однак на суді відмовився від цих свідчень", - зазначив адвокат.

Третім свідком, додав він, була Александрова Галина Вікторівна - нині керівник апарату адміністрації міста Сімферополь, а раніше працювала на посаді начальника організаційного управління сімферопольської міськради.

"Ахтема Чийгоза свідок Александрова не знає, нічого про його дії пояснити не змогла", - констатував Полозов.

Як повідомлялося, в окупованому Криму пройшли вже 35 судових засідань у сфабрикованій справі про обвинувачення Ахтема Чийгоза у масових заворушеннях 26 лютого 2014 року.

В той день, напередодні захоплення Росією Криму, на мітингах прихильників і противників приєднання півострова до РФ постраждали кілька десятків людей. Чийгоз залишається в ув'язненні вже більше півтора років, з січня 2015 року. Нещодавно термін його затримання був в черговий раз продовжений до січня 2017 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-