ЄС ввів санкції проти

ЄС ввів санкції проти "кримських" депутатів за ініціативою Литви – Лінкявічюс

Укрінформ
За ініціативою Литви Євросоюз у вівторок вирішив оголосити санкції стосовно шести депутатів Держдуми РФ, обраних в Криму.

Рішення формально було затверджено на засіданні Ради з економіки та фінансів ЄС, повідомляє Delfi.

"Це була ініціатива Литви. Щодо всього того, що пов'язане з агресією Росії, всього того, що пов'язане з порушенням суверенітету України, повинні здійснюватися санкції", - заявив BNS в інтерв'ю з Бухареста глава МЗС Литви Лінас Лінкявічюс.

На вересневих парламентських виборах в Держдуму РФ у Криму було обрано 8 депутатів. Однак стосовно двох з них ЄС вже оголосив санкції після того, як Росія анексувала Кримський півострів в 2014 році.

Особам, щодо яких у зв'язку з анексією Криму ЄС оголосив санкції, заборонено в'їзд на територію Європейського співтовариства, заморожуються їх рахунки на території ЄС.

Нагадаємо, "депутатами" Госудумы від Криму стали шість кандидатів від партії "Єдина Росія". За партійними списками в Думу пройшли "віце-прем'єр-міністри Криму" Михайло Шеремет та Руслан Бальбек, а також "прокурор Республіки Крим" Наталя Поклонська. "Глава республіки" Сергій Аксьонов, який очолював список "Єдиної Росії" на півострові, від депутатського мандата відмовився.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-