До Дня кримськотатарської писемності у театрі Франка покажуть історичну виставу

До Дня кримськотатарської писемності у театрі Франка покажуть історичну виставу

Укрінформ
Міністерство інформаційної політики до Дня кримськотатарської писемності та культури організовує 5 листопада перегляд історичної вистави про відносини українського й кримськотатарського народів "На спільнім шляху / Бир ёлу" театру Володимира Завальнюка.

Про це повідомляє прес-служба МІП.

"5 листопада 2016 року о 19 годині у Національному академічному драматичному театрі імені Івана Франка (Камерна сцена ім. Сергія Данченка) за адресою: м. Київ, пл. Івана Франка, 3 відбудеться вистава "На спільнім шляху / Бир ёлу" театру В. Завальнюка, з нагоди Дня кримськотатарської писемності та культури", - йдеться у повідомленні.

Мета акції – підкреслити важливість об'єднання двох народів, українців та кримських татар, у боротьбі за спільні ідеї та цінності.

До перегляду запрошено Прем’єр-міністра України, міністрів, народних депутатів, представників Меджлісу, громадськості, тощо.

Актори театру відобразять історичні відносини українського й кримськотатарського народів через факти з документальних відео, інтерв'ю громадських діячів, експертів, політиків, істориків.

Сюжетна лінія наголошує на тому, що періоди співпраці українців і кримських татар чергувалися з періодами ворожнечі, яка щоразу приносила поразку обом народам, а спільні дії – успіх.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-