Справа Чийгоза: з'явився перший свідок, що бачив обвинуваченого 26 лютого

Справа Чийгоза: з'явився перший свідок, що бачив обвинуваченого 26 лютого

Укрінформ
Олексій Акімов, який охороняв Сергія Аксьонова 26 лютого 2014 року під час протистояння в Сімферополі, став першим свідком у справі Ахтема Чийгоза і заявив, що бачив обвинуваченого в той день.

Про це пише у Facebook адвокат Чийгоза Микола Полозов.

"Чийгоза свідок бачив, той стояв поряд з Чубаровим. Коли Аксьонов підійшов до них і висловив пропозицію з організації мітингів, Чубаров відповів відмовою, а Чийгоз нічого не відповів. Більше нічого про дії Чийгоза свідок Акімов згадати не зміг. Близько 18 години свідок разом з Аксьоновим пішов з місця проведення мітингу", - повідомив адвокат.

Нагадаємо, всі раніше допитані свідки обвинувачення за «справою 26 лютого» говорили, що Ахтема Чийгоза, якому інкримінують організацію масових безпорядків, на мітингу не бачили і не чули.

Сьогодні, в 35-й день судових засідань були допитані Акімов, який був добровільним охоронцем Аксьонова, а нині служить заступником командира взводу Нацгвардії РФ, і Ярослав Анохін. Останній під час подій 2014 р. був членом партії "Русское единство", а 23.02.14 записався в першу роту "народного ополчення".

Наступне засідання у справі Чийгоза в окупованому Криму відбудеться у вівторок, 8 листопада, о 10 годині ранку, повідомив Полозов.

Як повідомляв Укрінформ, заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Ахтема Чийгоза обвинувачують в організації масових безпорядків 26 лютого 2014 року, коли на мітингу прибічників і супротивників "приєднання" півострова до Росії постраждали люди. Чийгоз був заарештований наприкінці січня 2015 р. В липні 2016-го так званий Верховний суд Криму виділив справу Чийгоза в окреме провадження. Нещодавно термін його перебування під вартою був у черговий раз продовжений - до 8 січня 2017 р. Незважаючи на неодноразові клопотання захисту, судові засідання проводяться в режимі відеоконференції, без доставки обвинувачуваного до зали суду і ускладнюються неякісним зв'язком.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-