Смедляєв: У Росії всі релігії рівні, але одна - рівніша

Смедляєв: У Росії всі релігії рівні, але одна - рівніша

Укрінформ
У Росії, де за Конституцією жодна релігія не може бути державною, ігноруються права корінного народу Криму, що сповідує іслам.

Про це на своїй сторінці у Фейсбуці написав глава ЦВК Курултаю кримськотатарського народу Заїр Смедляєв.

"Незважаючи на те, що за Конституцією Російської Федерації жодна релігія не може бути державною, відбувається публічне ігнорування проживання в Криму його корінного народу - кримських татар, що сповідують іслам", - написав Смедляєв.

За його словами, в цей час "владою" почалося встановлення релігійних символів однієї з конфесій за повсюдних спроб знищення пам'яток духовної спадщини кримськотатарського народу і переписування його історії.

"Нові жителі Криму при будівництві промислових об'єктів і своїх особняків зносять древні скіфські кургани, які є пам'ятками історії та археології", - розповів він.

Крім того, зазначив громадський активіст, під виглядом реконструкції в Криму здійснюється спроба знесення давніх пам'яток у Бахчисараї, й поряд із цим встановлюються хрести на в'їздах до міст і сіл півострова - нібито з метою запобігання ДТП.

А останнім часом, повідомив Смедляєв, "на історичному місці Джума Джамі в м. Феодосії загорілися бажанням будівництва церкви".

"Я з повагою ставлюся до різних релігій, але ніяк не можу мовчати, коли все це роблять безбожники з однією лише метою - перетворити Крим на гарячу точку. Я думаю, що в м. Феодосії знайдуться розсудливі люди і земля для будівництва церкви, але в іншому місці!", - підсумував активіст.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-