Справа Чийгоза: обвинувачення приведе 78

Справа Чийгоза: обвинувачення приведе 78 "свідків" - адвокат

Укрінформ
У справі заступника голови Меджлісу Ахтема Чийгоза вже допитано всіх потерпілих, очікується допит свідків звинувачення.

Про це в ефірі телеканалу "112 Україна" повідомив адвокат Чийгоза Микола Полозов.

"Вже фактично допитані всі потерпілі у цій справі. З усіх потерпілих тільки дві людини громадяни Росії, решта є громадянами України. Зараз ми очікуємо продовження судового процесу. Докази буде представляти сторона обвинувачення, представляти будуть, скоріше за все, свідки звинувачення, їх 78 осіб. Допит свідків звинувачення, думаю, триватиме кілька засідань", - зазначив він.

При цьому Полозов підкреслив, що справа Чийгоза розглядається швидше через її відокремлення. "Рішення (розглядати справу Чийгоза окремо - ред.) прийнято політичне, оскільки головне завдання влади Російської Федерації – ізолювати Чийгоза. Його навіть не привозять до суду, засідання проходить у вигляді відеоконференції. Це його відокремлення від інших вплинуло на те, що процес йде швидше. На мій погляд, у його другій справі людей будуть схиляти, щоб вони дали свідчення проти Чийгоза, тому що звинувачення непереконливі", - сказав він.

Як повідомлялося, сьогодні в Сімферополі проходитиме засідання суду по справі заступника голови Меджлісу Ахтема Чийгоза, його початок було заплановано на 9:30.

Раніше окупаційний верховний суд Криму залишив заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Ахтема Чийгоза під вартою.

Заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу Ахтем Чийгоз вже 18 місяців перебуває в кримському СІЗО. Йому інкримінують "організацію і участь у масових заворушеннях біля стін кримського парламенту 26 лютого 2014 року".

Нещодавно Чийгозу продовжили термін утримання під вартою до 8 січня 2017 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-