Скарги на відмову в УДЗ синові Джемілєва розглянуть 27 жовтня

Скарги на відмову в УДЗ синові Джемілєва розглянуть 27 жовтня

Укрінформ
Розгляд скарги на чергову відмову в клопотанні про умовно-дострокове звільнення Хайсера Джемілєва, сина народного депутата України Мустафи Джемілєва, розпочнеться в Астрахані 27 жовтня о 9:00.

Про це адвокат Микола Полозов повідомив в Facebook.

"Розгляд апеляційної скарги на відмову в УДЗ відносно Хайсера Джемілєва відбудеться в Астраханському обласному суді 27.10 о 9:00", - написав адвокат.

Як повідомляв Укрінформ, син Мустафи Джемілєва Хайсер у травні 2013 року у дворі власного будинку у Бахчисараї з рушниці застрелив з необережності друга сім'ї Февзі Едемова. Після анексії Криму російські слідчі органи вирішили розслідувати його справу знову. Хайсера вивезли з сімферопольського СІЗО до Краснодарського краю, де він був визнаний судом присяжних винним у "вбивстві з необережності" і засуджений до ув'язнення строком на п'ять років.

Верховний суд РФ скоротив цей термін на півтора року. При цьому Дніпровський суд Києва в квітні 2015 року визначив покарання у вигляді позбавлення волі на термін 3 роки і 8 місяців. На запити про екстрадицію Хайсера Джемілєва для відбування терміну на батьківщині Росія відповідала відмовою.

Російська Федерація визнала українське громадянство сина народного депутата, лідера кримськотатарського народу Мустафи Джемілєва Хайсера, якого незаконно вивезли в Росію, засудили і етапували в колонію. Крім того, на "таємному суді" 15 вересня Хайсеру Джемілєву встановили адміністративний нагляд на три роки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-