У справі Чийгоза не знайшлося потерпілих, які його бачили 26 лютого

У справі Чийгоза не знайшлося потерпілих, які його бачили 26 лютого

Укрінформ
У Сімферополі відбулося чергове засідання суду у справі заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Ахтема Чийгоза, на якому допитали "потерпілого", свідка і виклали дані експертизи.

Про це повідомляє адвокат Микола Полозов у Фейсбуці.

"Ахтема Чийгоза потерпілий (Волчков Костянтин Сергійович, допитаний до обіду - ред.) не бачив, про його дії, включаючи інкриміноване "готування злочинного плану масових безпорядків", нічого не знає", - написав Полозов.

Адвокат також акцентував на тому, що, згідно з протоколом, у ході попереднього розслідування потерпілий Волчков дав порівнянний з іншими потерпілими, які не страждають на заїкання, обсяг свідчень (2 аркуша А4) за 1 годину 15 хвилин. Як вважає Полозов, найбільш правдоподібно це можна пояснити тим, що слідчий показання потерпілого Волчкова сфабрикував.

Після обідньої перерви прокурор змінила порядок надання доказів та оголосила судово-медичні експертизи щодо двох загиблих 26 лютого 2014 року і восьми потерпілих. У цих експертизах експерти вказали імовірний характер отримання травм у зв'язку з подіями 26 лютого, ніде не вказавши чіткий причинно-наслідковий зв'язок між участю потерпілих в мітингу та отриманими травмами.

Потім був допитаний свідок Рагімов Вадим Ельманович, у 2014 році студент-історик місцевого університету. Під час подій 26 лютого "він не бачив якоїсь організації та управління, дії людей здійснювалися стихійно; Ахтема Чийгоза не знає, 26.02 його не бачив, про його дії нічого повідомити не зміг".

А почалося судове засідання, за традицією, з відмови суду розглянути клопотання захисту про доставку Ахтема Чийгоза в залу судового засідання. Наступне засідання почнеться в четвер о 9:30.

Як відомо, Ахтема Чийгоза затримали в січні 2015 року за участь в мітингу на підтримку територіальної цілісності України перед будівлею Верховної Ради Криму 26 лютого 2014 року. Російська влада анексованого Криму обвинувачує Чийгоза в організації масових безладів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-