Вільнюський форум підтримав кримських татар і українських політв'язнів

Вільнюський форум підтримав кримських татар і українських політв'язнів

Резолюція
Укрінформ
На ІІ Форумі Вільної Росії у Вільнюсі ухвалено резолюцію на підтримку кримськотатарського народу, про неприпустимість замовчування їх проблем в Росії і світі, а також з вимогою звільнити всіх українських політв'язнів.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу, який отримав текст резолюції.

"Учасники II Форуму Вільної Росії (Вільнюс) беззастережно засуджують анексію Криму Росією, що супроводжується грубими порушеннями прав корінного населення Криму - кримських татар - і інших громадян України. За час російської анексії десятки кримських татар були вбиті, викрадені, кинуті до в'язниць, тисячі були змушені покинути батьківщину, а весь кримськотатарський народ став об'єктом переслідувань на національному ґрунті. Представницький орган Меджліс кримськотатарського народу, оголошений Росією "екстремістською організацією" і заборонений", - сказано на початку резолюції.

Окремо учасники Форуму наголошували на неприпустимості ситуації, коли трагічне становище кримськотатарського народу замовчується в російських і навіть світових ЗМІ: "Тим часом, репресії проти кримських татар посилюються. Внаслідок дій російських властей вони живуть в атмосфері безправ'я і страху. Учасники Форуму висловлюють рішучий протест проти переслідувань кримських татар за національною ознакою і вважають за необхідне привернути увагу російської та світової громадськості до їх становища в окупованому Криму".

II Форум Вільної Росії нагадав про те, що 14 жовтня пройшла всесвітня акція на підтримку громадян України, незаконно утримуваних Кремлем, зажадав припинення "радянської традиції брехні і репресій" і закликав до негайного звільнення українських заручників, утримуваних в тюрмах у Росії.

В суботу у Вільнюсі завершується Другий Форум вільної Росії (14-15 жовтня). Ключове завдання Форуму: формування інтелектуальної альтернативи путінському режиму як бази побудови нової країни. Перший Форум Вільної Росії пройшов у березні також у Вільнюсі. Наступний, можливо, пройде в Берліні.

Фото: DELFI (K. Pansevič nuotr.)

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-