Знеструмлені пункти пропуску на межі з Кримом працюють на генераторах

Знеструмлені пункти пропуску на межі з Кримом працюють на генераторах

Укрінформ
Знеструмлені компанією "Херсонобленерго" у зв'язку з проведенням ремонтних робіт на електричних мережах контрольні пункти в'їзду-виїзду "Чаплинка" і "Каланчак", що на адмінмежі Херсонщини з анексованим Росією Кримом, працюють на дизельних генераторах.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомив помічник начальника Херсонського прикордонного загону - начальник прес-служби Іван Шевцов.

"Знеструмлені енергетиками у зв'язку з проведенням ремонтних робіт на лінії електропередач контрольні пункти в'їзду-виїзду "Чаплинка" і "Каланчак", що на адміністративній межі з тимчасово окупованим Кримом, наразі працюють і будуть працювати у штатному режимі протягом всього періоду ремонтних робіт, який триватиме до 27 жовтня включно. На період відключення від мережі електропостачання на цих КПВВ введені у роботу дизельні генератори, які забезпечують необхідною електрикою розміщені тут підрозділи прикордонної і митної служб", - розповів Шевцов.

За його словами, на КПВВ "Чаплинка" і "Каланчак" задіяні дизельні генератори, що належать як прикордонникам, так і митникам. "На кожному з КПВВ постійно знаходяться дизельні генератори - на випадок припинення живлення контрольних пунктів в'їзду-виїзду від лінії електропередач. І наразі ці дизельні генератори введені у роботу і забезпечують функціонування КПВВ у штатному режимі. Працють у штатному режимі як прикордонна, так і митна служби", - сказав Шевцов.

Він зазначив, що на даний час скупчень транспортних засобів на КПВВ "Чаплинка" і "Каланчак" немає.

Як повідомляв Укрінформ, Херсонська митниця ДФС поінформувала, що на адмінмежі Херсонщини з анексованим Росією Кримом протягом періоду з 12 жовтня по 27 жовтня 2016 року через неочікуване знеструмлення компанією "Херсонобленерго" контрольних пунктів в'їзду-виїзду "Чаплинка" і "Каланчак" можливе виникнення черг транспортних засобів та людей, які рухатимуться з материкової України в Крим та у зворотному напрямку. Ремонтні роботи на електромережах, що живлять КПВВ "Чаплинка" і "Каланчак" проводитимуться енергетиками 12, 13, 17, 18, 19, 20, 21, 24, 25, 26 жовтня з 9.00 по 16.30. А 27 жовтня буде знеструмлений КПВВ "Чаплинка" з 9.00 по 16.00. Херсонські митники порадили громадянам для зручності та уникнення черг рухатися в зазначені дні та години через КПВВ "Чонгар" митного поста "Херсон-центральний".

Довідково. На території Херсонщини на адмінмежі з Кримом знаходяться три контрольні пункти в'їзду-виїзду - "Чаплинка" і "Каланчак" (Каланчацький район) і "Чонгар" (Генічеський район).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-