Стець передав

Стець передав "Радiо Свобода" медаль для кримського журналіста Семени

Укрінформ
Міністр інформаційної політики України Юрій Стець передав до редакції "Радiо Свобода" ювілейну медаль "25 років незалежності України", якою Президент Петро Порошенко нагородив кримського журналіста Миколу Семену.

Про це повідомляє "Крим.Реаліі"

Приймаючи нагороду, керівник проекту Володимир Притула висловив надію, що незабаром Семена зможе отримати цю медаль особисто.

"Микола Семена завжди з обережністю ставився до випадків нагородження журналістів з боку влади. Але це нагородження може привернути увагу - як до незаконного переслідування Миколи Семени, так і до проблеми свободи слова в Криму", - сказав Притула.

У свою чергу перший заступник глави Мінінформполітики Еміне Джапарова зазначила, що Микола Семена сьогодні є не лише знаком якості професії журналіста, а й символом боротьби за український Крим, який було незаконно анексовано. "Його громадянська позиція в невільному Криму - ризик, який може коштувати кількох років ув'язнення. Справжній героїзм саме в цьому: говорити правду в умовах, коли за неї можуть позбавити найціннішого - свободи. Україна має шанс на краще майбутнє саме завдяки Миколі Семені і таким, як він", - сказала вона.

Як повідомлялося, навесні в окупованому Криму пройшли масові обшуки, у тому числі у незалежних журналістів, яких підозрювали у співробітництві з "Крим.Реаліі". Проти автора "Радіо Свобода" Миколи Семени порушили кримінальну справу за підозрою в закликах до порушення територіальної цілісності Російської Федерації. Російське слідство заборонило йому залишати півострів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-