Чубаров вірить, що від тиску на РФ буде ефект

Чубаров вірить, що від тиску на РФ буде ефект

Укрінформ
У разі ухвалення та реалізації вимог Звернення Верховної Ради до міжнародних організацій та парламентів іноземних держав щодо невизнання і засудження заборони Росією Меджлісу кримськотатарського народу може бути відчутний тиск на РФ.

Про це журналістам в кулуарах парламенту заявив голова Меджлісу, народний депутат від фракції БПП Рефат Чубаров, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Там (у Зверненні - ред.) є дуже конкретні пункти. Якщо ми їх зреалізуємо, то може бути певний ефект від тиску на Російську Федерацію внаслідок того, що вона настільки репресує кримськотатарський народ. Тобто проблема не в тому, щоб лише прийняти заяву, проблема в тому, щоб її зреалізувати», - сказав він.

При цьому Чубаров наголосив, що ефект від впливу на РФ може бути досягнутий лише тоді, коли міжнародна спільнота спільно тиснутиме на Росію і не лише через Крим або Україну в цілому, але й у зв'язку з ситуацією з Сирією.

«Є деякі намагання на міжнародному рівні обмежити Росію, у тому числі в межах ООН, якщо нам вдасться це поєднати, ефект буде», - підкреслив парламентарій.

Він також висловив сподівання, що відповідне звернення до міжнародної спільноти Верховна Рада ухвалить на сьогоднішньому засіданні.

Як повідомлялося, 29 вересня Верховний суд Росії підтвердив квітневе рішення підконтрольного Росії Верховного суду Криму, який визнав діяльність Меджлісу «екстремістською» і ухвалив припинити його діяльність.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-