Тільки за участь у засіданнях Меджлісу

Тільки за участь у засіданнях Меджлісу "феміда" РФ готує від 2 до 6 років - Чубаров

Укрінформ
Після заборони російським судом Меджлісу кримськотатарського народу набуває чинності надзвичайний режим роботи Меджлісу, відповідно до якого всі рішення приймаються у Києві спеціальним дорадчим органом, що складається з дев'яти осіб.

Про це в четвер на прес-конференції у Києві заявив глава Меджлісу Рефат Чубаров, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Приймаючи рішення про координацію діяльності Меджлісу кримськотатарського народу в умовах надзвичайного режиму, ми зафіксували ситуацію такою, що всі наші рішення приймаються у Києві, спеціальним органом, якому відповідно до регламентних документів Меджлісу даються повноваження приймати рішення від імені усього Меджлісу", - повідомив Чубаров.

Він пояснив, що надзвичайні умови  діяльності Меджлісу кримськотатарського народу були обговорені і прийняті на закритому засіданні відразу після того, як «влада» в Криму почала готуватися до судового переслідування Меджлісу. 

"Тоді, це було у лютому поточного року, у Меджлісі було створено особливий орган, до якого увійшли 8 членів Меджлісу, які мешкають за межами окупованого Криму. Також ми включили до його складу лідера кримськотатарського народу Мустафу Джемілєва", - розповів Чубаров. 

За його словами, до сьогоднішнього дня у Меджлісі проводилися «повноформатні засідання, через скайп за участю тих, хто мешкає в Криму».  Останнє таке засідання пройшло 22 вересня цього року, після якого «влада», не чекаючи рішення російського суду, оштрафувала окремих членів Меджлісу. 

"Тепер я вже не зможу своїх колег просити брати участь в обговоренні питань, оскільки лише участь у засіданні обійдеться у термін від 2 до 6 років ув'язнення. А той, хто запрошуватиме членів Меджлісу і вважатиметься організатором, - до 10 років ув'язнення", - повідомив глава Меджлісу. 

Як заявив Чубаров, незважаючи на заборону діяльності Меджлісу, кримські татари не мають наміру припиняти боротьбу за свої права.

"Ніхто не зможе забороною діяльності Меджлісу заборонити боротьбу кримських татар за свої права. Ми знаємо десятки таких форм боротьби, які діяли ще за часів радянської влади. Тоді теж участь у кримськотатарському національному русі була небезпечною", - резюмував глава Меджлісу. 

Як повідомляв Укрінформ, 29 вересня Верховний суд РФ не задовольнив апеляційну скаргу членів Меджлісу кримськотатарського народу на рішення так званого Верховного суду Крим від 26 квітня про заборону Меджлісу і визнання його екстремістською організацією.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-