Посол Британії стурбована забороною Меджлісу судом РФ

Посол Британії стурбована забороною Меджлісу судом РФ

Укрінформ
Посол Великої Британії в Україні Джудіт Гоф висловила стурбованість щодо рішення Верховного суду РФ про заборону Меджлісу кримськотатарського народу.

Про це вона написала на своїй сторінці у Twitter.

"Занепокоєна рішенням Верховного суду РФ, що забороняє Меджліс кримських татар в незаконно анексованому Криму. Росія зобов’язана поважати права людини", - зазначила посол.

Як повідомлялося, 29 вересня Верховний суд Росії підтвердив квітневе рішення підконтрольного Росії Верховного суду Криму, який визнав діяльність Меджлісу «екстремістською» і ухвалив припинити його діяльність. Адвокати Меджлісу заявили, що звернуться до Європейського суду з прав людини.

У квітні після рішення про заборону діяльності Меджлісу світова спільнота висловила рішучий протест у зв’язку з такими діями російської влади. Захист Меджлісу направив апеляцію до Верховного суду Росії.

Верховна Рада України офіційно оголосила 20 лютого 2014 року початком тимчасової окупації Криму і Севастополя Росією. Міжнародні організації визнали окупацію і анексію Криму незаконними і засудили дії Росії. Країни Заходу ввели низку економічних санкцій. Росія заперечує окупацію півострова і називає це «відновленням історичної справедливості».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-