"Суд" у Криму розпланував засідання у справі Чийгоза

Укрінформ
В окупованому Криму пройшло чергове засідання суду у справі Чийгоза, допитані троє потерпілих і визначено графік засідань на жовтень.

Про це повідомляє в Facebook адвокат Микола Полозов. 

"Після закінчення допиту (третього потерпілого. - Ред.) суд визначив графік засідань на жовтень. Засідання відбудуться 4, 5, 6, 11, 12, 13, 18, 19, 20, 25, 26, 27 і, можливо, ще 17 і 24. Початок о 9:30. На цьому сьогоднішнє судове засідання було завершено. Наступне засідання відбудеться завтра о 9:30", – пише адвокат.

На початку засідання суд вкотре відмовився розглядати клопотання захисту про доправлення Ахтема Чийгоза в зал суду (він, як і раніше, бере участь у процесі по відеозв'язку). Потім був продовжений допит начальника штабу "народного ополчення" Олега Мокшина, не закінчений у вівторок. У зв'язку з його сумнівними заявами захист клопотав про внесення до протоколу усної заяви потерпілого про злочини за свідомо хибний донос з підписом потерпілого. Але суд з невідомої причини відмовився виконати дану вимогу.

Наступним потерпілим, викликаним на допит, був Анатолій Азардович, голова громадської організації "Народне ополчення Республіки Крим". Він стверджував, що якісь особи, що керували "проукраїнським мітингом" організовували тисняву, подаючи знаки в натовпі опущеними вниз руками. Як це можливо в принципі, він пояснити не міг. Через півроку після 26 лютого у Азардовича стався інфаркт і він пов'язує погіршення свого здоров'я з участю в мітингу. Проте медичних документів, що підтверджують причинно-наслідковий зв'язок між цими подіями, не має і суду не надавав.

Останнім був допитаний Микола Баранов. Це літній чоловік 1942 р.н., який 23 лютого 2014 року вступив в "народне ополчення" в "роту афганців". 26 лютого не утримався на ногах, і його було потоптано учасниками "проросійського мітингу". Через декілька тижнів після мітингу ліг на обстеження у військовий госпіталь, де отримав діагноз "травматична грижа діафрагми". Чи були дані травми отримані в ході мітингу 26.02 або пізніше, в медичних документах не відображено. "Ахтема Чийгоза потерпілий Баранов не бачив, про його дії нічого повідомити не зміг", - резюмує Полозов.

Як повідомляв Укрінформ, так званий "Верховний суд Криму" виділив справу Ахтема Чийгоза в окреме провадження зі справи "26 лютого". Чийгозу інкримінують організацію масових безладів біля стін парламенту АРК 26 лютого 2014 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-