ФСБ не пустила журналіста Семену на лікування в Україну

ФСБ не пустила журналіста Семену на лікування в Україну

Документ
Укрінформ
Управління ФСБ Росії в окупованому Криму відмовило в задоволенні клопотання адвоката кримського журналіста Миколи Семени, який обвинувачується у сепаратизмі, про виїзд на лікування до Києва.

Про це у Facebook повідомив адвокат журналіста Андрій Сабінін. 

"Намагалися тут з Миколою Семеною реалізувати право на отримання адекватної медичної допомоги, і спонсори були, але от не можна за межами, тільки на острові. Знаємо, плавали ми на острові, тиждень до ЛОРа почекай, та й нащо ви сюди хворіти приїхали. Дивно, що в застінках не запропонували полікуватися", - написав адвокат.

Своє рішення ФСБ пояснила наявністю на території Криму спеціалізованих закладів для проходження відповідного лікування.

Як повідомляв Укрінформ, 19 квітня 2016 року «прокурор» Криму Наталія Поклонська заявила про порушення кримінальної справи проти кримського журналіста Миколи Семени за публікацію у ЗМІ «сепаратистської» статті.

В ході обшуку у журналіста силовики вилучили два ноутбуки та інші носії інформації. Після допиту його відпустили під підписку про невиїзд. 28 квітня Семену викликали на черговий допит, за підсумками якого перевели в статус обвинуваченого. Сам Микола Семена обвинувачення на свою адресу заперечує. На підтримку кримського журналіста висловилися Міжнародна і Європейська федерації журналістів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-