Київські чиновники саботують роботу Таврійського університету - активісти

Київські чиновники саботують роботу Таврійського університету - активісти

Укрінформ
Таврійський національний університет, що покинув окупований Крим в лютому 2016 року, досі не має в Києві жодного приміщення, оскільки відповідні документи "зависли" у Міністерстві освіти та науки.

Про це на прес-конференції в Укрінформі заявив голова громадської організації "Євромайдан-Крим" Сергій Мокренюк, передає кореспондент агентства.

"На сьогоднішній день немає жодного кабінету, де можна було б навчатися, немає жодного приміщення, де могли б проживати студенти і викладачі. Справжня причина цього виключно формальна - деякі чиновники, в основному середньої ланки, саботують створення необхідних умов для діяльності університету", - заявив Мокренюк.

Так, за його словами, на два приміщення, які передбачалося передати ТНУ, - по вулиці Празька, 5 і Мельникова, 42 - документи передані у Київське регіональне відділення Фонду держмайна, але "технічно не можуть підготувати договір оренди". 

Існує й другий варіант вирішення проблеми - проект розпорядження уряду про те, що Таврійський університет стає правонаступником майна Академії муніципального управління, яка, у свою чергу, стає частиною структури ТНУ, "оскільки до них не надійшла запланована кількість дітей". "Мін'юст сьогодні готовий підписати дане розпорядження, проте воно зависло в кабінетах Міносвіти", - констатує Мокренюк.

За його словами, всього цього року в українські ВНЗ з окупованого Криму надійшло понад 700 випускників. З них більш як 400 школярів обрали Таврійський національний університет імені В.І.Вернадського, в якому 26 вересня планувалося почати новий навчальний рік.

У разі, якщо ситуація найближчого дня не зміниться, кримська громадськість має намір 23 вересня вийти на безстрокову акцію протесту.

"У п'ятницю об 11 годині кримська громадськість, студенти Таврійського національного університету, викладачі, батьки і родичі студентів ТНУ прийдуть під будинок Міністерства освіти і науки України. Ми подали повідомлення про проведення своєї мирної акції та попередили, що вона буде безстроковою", - заявив громадський діяч, додавши при цьому, що "умовні, тимчасові та часткові" вирішення проблеми їх не влаштують.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-