Україна закликала держави ОБСЄ не визнавати російські

Україна закликала держави ОБСЄ не визнавати російські "вибори" в Криму

Укрінформ
Україна не визнає результатів виборів до Держдуми в окупованому Криму і закликає партнерів по ОБСЄ зробити те саме.

Про це заявив постійний представник України при міжнародних організаціях у Відні Ігор Прокопчук у понеділок у Варшаві на відкритті щорічної конференції Бюро демократичних інститутів і прав людини (БДІПЛ) ОБСЄ, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Висловлюємо протест проти проведення виборів Російською Федерацією 18 вересня на території тимчасово окупованого Криму і Севастополя. Це суперечить міжнародному праву і законам України. Ми не визнаємо результатів цих виборів на території нелегально окупованого Криму і закликаємо партнерів (по ОБСЄ - ред.) підтримати нашу позицію”, - сказав Прокопчук.

Він підкреслив, що Росія продовжує грубо порушувати міжнародне законодавство, окупувавши  Крим і дестабілізуючи ситуацію на Сході України, куди й далі шле військових і боєприпаси. У свою чергу бойовики на окупованій території Донбасу перешкоджають діяльності міжнародних гуманітарних організацій.

Прокопчук також наголосив, що Росія порушує права і свободи, утримуючи на своїй території політв'язнів - громадян України, таких як Олег Сенцов і Олександр Кольченко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-