У Криму заманюють на «вибори» смартфонами у подарунок

У Криму заманюють на «вибори» смартфонами у подарунок

Укрінформ
«Приходь на вибори – отримай телефон у подарунок!» - такий розіграш проводять в окупованому Криму, де сьогодні проходять вибори в Держдуму РФ всупереч заяві Києва про неможливість проведення виборів на території України. 

Розіграш організував місцевий телеканал, що працює в Армянську, про це повідомляє ресурс «Крыминформ»

«Міський телеканал Армянська «Северный Крым», засновником якого виступає однойменне муніципальне унітарне підприємство, в день голосування на виборах депутатів до Держдуми 18 вересня на виході з виборчих дільниць проведе розиграш 8 смартфонів серед тих, що «виконали свій громадянський обов'язок», - повідомляє «Крыминформ».

За його даними, відповідні оголошення розклеєні в  Армянську.

«Приходь на вибори – отримай телефон в подарунок! У єдиний день голосування на виході з виборчих дільниць телеканал «Северный Крым» розіграє вісім смартфонів. Розіграш призів відбудеться 18 вересня, в найближчу неділю, з 8 до 17 годин. Виконай свій громадянський обов'язок – і стань щасливчиком!» – йдеться в оголошенні.

У телекомпанії «Северный Крым» підтвердили організацію даної акції. «Це цілком реальний факт. Розіграш смартфонів у день виборів дійсно відбудеться», - процитував «Крыминформ» співробітника телеканалу.

Водночас місцева виборча комісія даний факт не коментує.

За словами так званого керівника кримського «виборчкому» Михайла Малишева, «в  Криму почалося голосування на виборах депутатів Держдуми, працюють всі дільниці, всі дільничні комісії відкрилися вчасно».

Загалом в окупованому Криму з метою проведення незаконних виборів організовано чотири округи: три в республіці Крим і один - в Севастополі, і створено 1207 виборчих дільниць. За даними «виборчкому», кількість виборців - 1,46 млн осіб. 

Варто зазначити, 10 вересня Президент України Петро Порошенко наказав поінформувати керівництво Росії про неможливість проведення виборів до Держдуми на території України. Київ заявив, що умовою для проведення голосування в Україні є відмова від виборів в анексованому Криму і Севастополі і виключення кримчан з федеральних списків кандидатів у депутати.

8 вересня Рада прийняла ухвалу, в якій закликала парламенти світу не визнавати вибори в Держдуму РФ в Криму. 

У Європарламенті назвали ці вибори черговим цинічним порушенням територіальної цілісності України і підкреслили, що жодним чином не визнають чотирьох депутатів, обраних за мажоритарними округами в Криму і місті Севастополі.

Керівництво України закликало міжнародне співтовариство не визнавати проведення виборів не лише на території Криму, але і взагалі весь склад нової Думи.

З політичних і експертних оцінок наголошується, що визнання новообраного складу російського парламенту, навіть не враховуючи обраних у Криму «депутатів», може вважатися формальним визнанням окупації Росією українського Криму. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-