Євродепутати написали Могеріні листа проти російських

Євродепутати написали Могеріні листа проти російських "виборів" у Криму

Укрінформ
Проведення Росією так званих виборів до Державної думи на території окупованого українського Криму є черговим цинічним порушенням територіальної цілісності України.

Про це йдеться у листі, який підписали 46 депутатів Європарламенту, до високого представника ЄС із зовнішніх справ та політики безпеки Федеріки Могеріні, повідомляє власний кореспондент Укрінформу у Брюсселі.

«Ми пишемо вам, щоб привернути увагу до так званих виборів до Державної думи, які Москва планує організувати у Криму – регіоні України, який був нелегально окупований і анексований Росією у 2014 році. Ці «вибори» є черговим нелегальним актом порушення територіальної цілісності України», - наголосили депутати Європарламенту.

У листі відзначається, що цей факт є додатковим підтвердженням необхідності продовжити політики санкцій проти РФ.

У Європарламенті також наголосили про свою позицію жодним чином не визнати чотирьох депутатів, обраних за мажоритарними округами у Криму та місті Севастополі.

Як повідомлялося, 18 вересня у Росії пройдуть парламентські вибори до Державної думи. Кремлівський режим також планує голосування на території окупованого українського Криму.

Керівництво України закликало міжнародне співтовариство не визнавати проведення виборів не лише на території Криму, але й загалом увесь склад нової Думи.

За політичними та експертними оцінками, відзначається, що визнання нової конфігурації російського парламенту, навіть не враховуючи обраних так званих депутатів у Криму, може вважатися формальним визнанням окупації Росією українського Криму, а відтак, належність території півострова до країни-агресора.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-