Меджліс: Кримськотатарські кадри в уряді - один з механізмів деокупації Криму

Меджліс: Кримськотатарські кадри в уряді - один з механізмів деокупації Криму

Укрінформ
Призначення радника з питань Криму в Міністерстві культури України - це результат взаєморозуміння Меджлісу з державною владою і один з механізмів деокупації Криму.

Про це в п'ятницю на прес-конференції в Укрінформі повідомив член Меджлісу кримськотатарського народу Ескендер Барієв, інформує кореспондент агентства.

"Позиція Меджлісу кримськотатарського народу - рекомендувати молоді перспективні кадри, які мають бути в резерві на державну службу, вони повинні стажуватися, працювати радниками і допомагати керівникам міністерств і відомств інформувати про ту специфіку кримську, за допомогою якої ми зможемо якнайскоріше повернути Крим до складу України", - зазначив Барієв. 

За його словами, "взаємодія через культуру" є одним з механізмів деокупації українського півострова.

"Коли ми говоримо про деокупацію Криму, ми ж не маємо на увазі тільки військовий шлях. Ми говоримо і про публічну дипломатію, ми говоримо про взаємодію через культуру, економіку. Ми повинні вже сьогодні замислюватися про завтрашній день, і Меджліс кримськотатарського народу продумує саме подібні механізми і, як ми бачимо, у нас сьогодні є міжсекторальне взаєморозуміння з представниками державної влади України і політиками", - вважає член Меджлісу.

Як повідомлялося, в п'ятницю в Укрінформі відбулася презентація Стратегії збереження і розвитку культури кримськотатарського народу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-