Полозов про «вибори» у Криму: Всі голосуючі можуть стати співучасниками анексії

Полозов про «вибори» у Криму: Всі голосуючі можуть стати співучасниками анексії

Укрінформ
Російський адвокат Микола Полозов вважає, що всі учасники майбутніх виборів до Держдуми Росії можуть стати співучасниками злочину з анексії Криму.

Про це Полозов написав на своїй сторінці в Facebook.

«Тепер настав час, коли кожен для себе повинен вирішити, чи готовий він стати співучасником анексії Криму, чи готовий він розділити цю відповідальність з президентом Путіним і російською владою або свідомо відмовляється від такої «щедрої» пропозиції. Настав момент, коли кожен повинен зробити моральний вибір між підтримкою ілюзії демократії в авторитарній системі і «неучастю у брехні», коли операціям із совістю більше місця немає», – написав Полозов.

Як вважає адвокат, «з точки зору міжнародного права, російська влада вчинила злочин».

«Зараз відповідальність за ці дії лежить особисто на президентові Володимиру Путіну, низці вищих чиновників Росії, а також на деяких громадянах України – колабораціоністах з Криму», – зазначив він.

На його думку, втягнувши росіян у виборчий процес, який буде проходити, у тому числі, на території окупованого Криму, Кремль зможе «розподілити цю відповідальність на всіх громадян Росії, котрі голосуватимуть та обиратимуться».

Як підкреслив Полозов, на відміну від всіх інших, свій вибір щодо голосування в Криму 18 вересня кримські татари зробили вже давно.

«Одна з найбільш постраждалих від дій російської влади груп населення, чиї права і свободи систематично порушуються, корінні жителі Криму – кримські татари, вже зробили свій моральний вибір, причому ще у 2014 році, коли виступили проти незаконних дій російської влади та кримських колабораціоністів. І зараз переважна більшість кримських татар не збираються брати участь у незаконних виборах в Криму, вони оголосили бойкот виборам», – зазначив адвокат.

Як повідомляв Укрінформ, голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров виступив із зверненням до жителів анексованого Криму, в якому закликав їх повністю бойкотувати всі етапи організації проведення незаконних виборів до російської Держдуми. Крім того, Верховна Рада України звернулася до парламентів іноземних держав та міжнародних організацій з проханням утриматися від участі у спостереженні за ходом виборів до Держдуми Росії в аннексованому Криму, а також закликала не визнавати їхні результати.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-