У Криму знову судять Умерова: відразу три засідання за день

У Криму знову судять Умерова: відразу три засідання за день

Укрінформ
У вівторок, 13 вересня, в окупованому Криму відбулися відразу три засідання "суду" у зв'язку з апеляціями захисту Ільмі Умерова.

Про це повідомила дочка заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Айше Умерова у Фейсбуці.

"Перше засідання закінчилося. Апеляція на постанову суду про порушення кримінальної справи проти Ільмі Умерова очікувано не задоволена", - написала вона.

Як уточнив адвокат Микола Полозов, перше засідання "суду" стосувалося оскарження рішення суду першої інстанції за скаргою на постанову слідчого ФСБ про порушення справи.

За підсумками другого засідання, яке розпочалося за 15 хвилин після першого, з приводу скасування даної Умеровим підписки про нерозголошення рішення також було прийняте не на користь Умерова. "Кримським суддям наплювати на ухвалу КС РФ. Відмовилися задовольнити скаргу", - сказав Полозов.

За його словами, друга скарга "базувалася на рішенні Конституційного суду РФ N467-O 21.12.2004".

"Без перерви суддя Федорова перейшла до третьої справи Умерова - про незаконне його поміщення в психіатричний стаціонар", - написав Полозов.

За його словами, Умеров у дебатах говорить про тиск слідчого ФСБ, який вимагав від лікарів достроково виписати його з кардіології.

Після відмови Умерову у відводі судді Федорової він заявив про відвід прокурору.

"Кримська суддя Федорова відмовила Ільмі Умерову і в третій скарзі. Працюють украй грубо", - прокоментував адвокат хід "судового засідання".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-