Чубаров закликав кримчан обійтися на святі без окупантського триколора

Чубаров закликав кримчан обійтися на святі без окупантського триколора

Відео
Укрінформ
Глава Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров привітав кримських мусульман зі святом Курбан-Байрам і закликав єдиновірців не використовувати у святкових заходах російський прапор.

Він також звернувся до мусульман із закликом прийти в ці дні в сім'ї тих, хто постраждав від російських окупантів. Про це йдеться у привітанні Чубарова, відео якого розміщене на його сторінці у Фейсбуці.

"Від імені Меджлісу кримськотатарського народу вітаємо весь кримськотатарський народ зі святом Курбан-Байрам. З Божою допомогою всі наші плани здійсняться, і наш народ стане господарем на своїй рідній землі", - сказав Чубаров.

Глава Меджлісу зазначив, що протягом трьох днів у кожному куточку Криму проходитимуть святкові молебні, в кожному селі та місті мусульмани здійснюватимуть жертвоприношення. Він закликав відмовитися від присутності на святкових заходах прапора окупантів і привітань російських чиновників.

"Давайте проведемо це свято так, щоб жоден російський прапор не був присутній на святкових заходах мусульман і жоден представник російської влади не брав участі у них зі своїми лицемірними привітаннями", - закликав Чубаров.

Крім того, він попросив не залишати без уваги сім'ї тих мусульман, які опинилися під тиском окупаційної влади.

"17 наших співвітчизників кинуто "владою" у в'язниці. Десятки наших дітей зазнали труднощів та лиха. Страждають сотні людей, і в цих умовах наші єдиновірці показали свій героїзм і гідність. Хай ці сім'ї, де є діти і люди похилого віку, теж відчують радість свята", - підкреслив Чубаров.

Як повідомляв Укрінформ, Президент Петро Порошенко привітав мусульман України зі святом Курбан-Байрам.

Свято жертвоприношення Курбан-Байрам – одне з двох найбільш шанованих ісламських свят, що відзначаються у день закінчення хаджу до Мекки і через 70 днів після свята Ураза-Байрам. Символізує милосердя і відданість вірі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-